این پژوهشگر که به دلیل سکتهی مغزی از 12 دیماه در بخش مراقبتهای ویژهی بیمارستان بستری شده بود، اواخر فروردینماه از بیمارستان مرخص شد.
بهزاد گلبن همچنین با بیان اینکه پدرم کارهای مربوط به تهیه مزار برای خود را در قطعه هنرمندان بهشت زهرا انجام داده بود، گفت: ظاهرا این روال تغییر کرده و در حال حاضر امکان خاکسپاری او در قطعه هنرمندان فراهم نیست و به احتمال زیاد پیکر او در قطعه نام آوران به خاک سپرده خواهد شد.
فرزند این کتابشناس فقید همچنین اعلام کرد: مجلس ختم محمد گلبن از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ روز سه شنبه هفته جاری در مسجد نور واقع در میدان فاطمی برگزار میشود.
علی دهباشی از محمد گلبن به عنوان پژوهشگری یاد کرد که در حوزههای مختلف اعم از تاریخ مطبوعات و کتابشناسی خدمات ارزشمندی را انجام داد.
از جمله فعالیتهای محمد گلبن، تدوین فهرست جشننامهها و یادنامهها با همکاری احمد شکیبآذر در 4 جلد، سرگذشت و آثار تصویرگر بزرگ ابوتراب غفاری در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی است.
برگی از زندگی محمد گلبن
گلبن نویسنده، پژوهشگر، فهرستنگار و شاعر متولد 1314 شهرستان اردستان است و دهها مقاله و اثر تالیفی در زمینههای مختلف ادبی و تاریخی دارد.
او از متخصصان پیشکسوت در حوزه کتابشناسی است و برخی از تالیفاتش عبارتند از: کتابشناسی زبان و خط فارسی، کتاب شناسی نگارگری ایران، مجموعه مقالات فاطمه سیاح، بلند آفتاب خراسان، متون تاریخی و دو کتاب که در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی منتشر شده است شامل سرگذشت و آثار تصویرگر بزرگ میرزا ابوتراب خان غفاری کاشانی و فهرست توصیفی مقالات جشن نامهها و یادنامهها است
گلبن همچنین سفرنامههای متعددی را تصحیح کرده که از آن جمله میتوان به سفرنامه خسرومیرزا به پطرزبورغ، سفرنامه میرزا ابولحسن ایلچی به روسیه، سفرنامه رکنالدوله به سرخس، سفرنامه ترکستان و ایران و سفرنامه سیف الملک به روسیه اشاره کرد. از این پژوهشگر عرصه تاریخ و فرهنگ کشورمان، مقالات متعددی نیز در مجلات مختلف از جمله کلک و بخارا به چاپ رسیده است.